Maple Skaters grossieren in medailles op NK

Het afgelopen NK was niet zonder succes voor de Maple Skate familie. De rijders van het Maple en Van Lingen Skeelers team behaalden met zijn allen maar liefst 36 afstandsmedailles.

Chris Huizinga wint de afvalkoers op NK inline skaten 2014

(Chris Huizinga wint de afvalkoers bij de jongens Junioren B op het NK, achter hem wordt Louis Hollaar tweede. Foto © Timsimaging.nl)

13 x goud, 9 x zilver en 14 x brons werden door Maaike Verweij, Gerrie van Lingen, Chris Huizinga, Maya de Jong, Louis Hollaar, Richard Oomen, Arno Kruims, Elsemieke van Maaren, Chantal Oosterkamp, Lars Scheenstra, Sander de Graaff, Kirsten Joustra, Twan Berlijn, Evert Hoolwerf, Louis Hollaar, Simone Warmerdam, Jitske de Jong, Tim Kieftenburg bij elkaar gereden. 

De meeste medailles werden behaald in de jeugdige categorieën en dit komt overeen met de sponsorstrategie van de Friese schaats- en skeelerfabrikant. Maple investeert sinds enkele jaren voornamelijk in het stimuleren en begeleiden van jonge, talentvolle rijders zodat deze kunnen uitgroeien tot de topper van de toekomst.

De directie van Maple Skate is verheugd over de positieve resultaten, maar ziet ook ruimte voor verbetering. “We zijn al meer op het podium vertegenwoordigd dan we vorig jaar rond deze tijd hadden durven hopen. Echter, als we zien waar we nu staan, dan weten we dat er in de toekomst nog veel meer mogelijk is. Dat geeft ons extra motivatie om de komende periode weer hard aan de slag te gaan.

Ook is het voor een aantal van onze rijders nu van belang om zich optimaal voor te bereiden op de grote internationale toernooien.”